top of page
Kurs akvarela

KURS AKVARELA

Na kursu akvarela ćete naučiti kako se vodom razređene boje nanose na papir mekanim četkicama. Papir koji se koristi za slikanje akvarelom treba da bude visoke gramaže, te da se dobro nategne na ravnu površinu da ne bi dolazilo do savijanja. U tehnici akvarela se ne koristi bela boja, pošto svetle i tamne tonove dobijamo dodavanjem više ili manje vode. Delove slike koji treba da ostanu beli, ostavljamo neslikanim. Boje akvarela karakteriše prozirnost i prozračnost te se slikanjem boje na boju mogu dobiti izvanredni tonaliteti poetičnog karaktera.

Program:

  1. Pristup svakom polazniku je individualan prema afinitetu i nivou iskustva polaznika.

  2. Profesor po potrebi demonstracijom,izvođenjem pokazuje moguće pravce,načine slikanja,kao i efekte koje polaznik može odabrati,usvojiti na određenom radu.

  3. Upotreba materijala u Artist seriji (profesionalne boje i papiri).

  4. Od prvog časa odmah krećemo sa izvođenjem rada u akvarel tehnici,na tehnički profesionalnom nivou(izlagački kriterijum),bez obzira na predznanje,a sistemom Korak po korak.

  5. Kroz rad razvijamo principe kompozicije, zlatnog preseka,kao i upotrebu pomoćnih sredstava koja su izuzetno važna u stvaranju efekata.

  6. U procesu slikanja i u pauzama razmatramo i osvajamo teoretsko-estetske stavove

  7. Polaznicima slabijeg crtačkog iskustva će pomoćnim tehničkim rešenjima biti omogućeno lako postavljanje crteža i kompozicije,što će olakšati izvođenje slike u akvarel tehnici.

Sav materijal za rad je obezbeđen i uračunat u cenu. Atelje je opremljen sa više profesionalnih štafelaja, klupica, radnih površina pogodnih za slikanje i stolova sa elektromotorima kojima se podešava visina. Svaki polaznik ima na raspolaganju veliki izbor akrilnih ili uljanih boja kao i pigmenata, zavisno od tehnike i tehnologije rada. Veliki izbor različitih četkica za rad se podrazumeva. Atelje takođe poseduje sva neophodna tehnološka pomagala kao što su projektori, računari, table za precrtavanje. Atelje je opremljen svim sredstvima za rad vrhunskog kvaliteta. Polaznici imaju mogućnost korišćenja stručne literature, umetničkih monografija i kataloga. Uz stručno vođstvo iskusnih predavača, polaznici će maksimalno razviti svoj talenat i postići najbolje rezultate.

Časovi se održavaju: Sredom od 10h do 13h i četvrtkom od 18h do 21h.

Cena kursa je 9.600 rsd

Kurs akvarela nema ograničenja u trajanju. Polaznici pohađaju kurs onoliko koliko smatraju da je njima neophodno i praktično nema kraja jer je uvek moguće usavršavanje. Kurs se uplaćuje u ciklusima od četri časa a svaki čas traje tri sata. Časovi se pohađaju jednom nedeljno u odabranom terminu i predviđeno je da se iskoriste u periodu od trideset dana od trenutka uplaćivanja prvog termina.

Asset 1.jpg
Logo Art Centrala.png
bottom of page