top of page

KURS SLIKANjA

Programi kurseva u Art Centrali prilagođeni su apsolutnim početnicima ali i onima koji imaju određeno iskustvo u oblasti likovnih umetnosti. U naš atelje dolaze ljudi koji nikada ranije nisu slikali, kao i polaznici koji se profesionalno bave slikarstvom i žele da dopune svoje znanje i iskustvo. Rad se odvija u malim grupama a pristup predavača je koncipiran da se sa polaznicima radi individualno. To znači da kurs nema ograničenja u trajanju, već svaki polaznik ima svoj tempo rada i sam određuje koliko dugo želi da pohađa kurs.

 

Tokom rada predavači polaznike upoznaju sa osnovama likovnih i kompozicijskih elemenata kao i savlađivanjem osnovnih tehničkih i estetskih veština potrebnih za samostalno bavljenje slikarstvom. Rad podrazumeva slikanje akrilnim ili uljanim bojama na prepariranom kartonu ili platnu. Motiv i format slike za rad bira se uz konsultaciju sa predavačem na osnovu fotografije, mrtve prirode ili se radi po živom modelu, zavisno od želje polaznika. Pristup svakom polazniku podrazumeva kvalitetan i studiozan rad i razvijanje sopstvenog likovnog izraza. Svi predavači su visoko edukovani i sa velikim iskustvom u radu sa polaznicima.

 

Sav materijal za rad je obezbeđen i uračunat u cenu. Atelje je opremljen sa više profesionalnih štafelaja, klupica, radnih površina pogodnih za slikanje i stolova sa elektromotorima kojima se podešava visina. Svaki polaznik ima na raspolaganju veliki izbor akrilnih ili uljanih boja kao i pigmenata, zavisno od tehnike i tehnologije rada. Veliki izbor različitih četkica za rad se podrazumeva. Atelje takođe poseduje sva neophodna tehnološka pomagala kao što su projektori, računari, table za precrtavanje, tableti. Atelje je opremljen svim sredstvima za rad vrhunskog kvaliteta. Polaznici imaju mogućnost korišćenja stručne literature, umetničkih monografija i kataloga. Uz stručno vođstvo iskusnih predavača, polaznici će maksimalno razviti svoj talenat i postići najbolje rezultate.

Časovi se održavaju: Utorkom i četvrtkom od 10 do 13h.

Ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom od 18h do 21h. Nedeljom od 17 do 20h.

Cena kursa je 8.200 rsd

Kurs slikanja nema ograničenja u trajanju. Polaznici pohađaju kurs onoliko koliko smatraju da je njima neophodno i praktično nema kraja jer je uvek moguće usavršavanje. Kurs se uplaćuje u ciklusima od četri časa a svaki čas traje tri sata. Časovi se pohađaju jednom nedeljno u odabranom terminu a postoji mogućnost dolaska i dva puta nedeljno po ceni od 14.400 rsd, čime ostvarujete popust. Predviđeno je da se časovi iskoriste u periodu od trideset dana od trenutka uplaćivanja prvog termina.

Logo slikanje 1.jpg
Logo Art Centrala.png
bottom of page