top of page
The Death of Socrates

KURS REALNOG SLIKANjA

Gistav Kurbe je skovao pojam "Le réalisme" na taj način što je tu reč napisao kao naslov za pregled svojih dela na Svetskoj izložbi u Parizu 1855. godine. U drugoj polovini devetnaestog veka realistične struje su se raširile po celoj Evropi, a napredak nauke i tehnike omogućio je izradu fotografija koje su umetnici koristili kao pomoćno sredstvo. U dvadesetom veku stalno su se pojavljivali novi realistični načini slikanja, naročito sa ciljem da prikažu socijalne prilike.


Na časovima Realnog slikanja predavač Kristina Đorđević vas upoznaje sa osnovama slikanja, perspektivom, proporcijama, kompozicijom, mešanjem boja..Koristimo različite crtačke i slikarske materijale neophodne za tehnološki proces slikanja. Rad je prilagođen polazniku na osnovu nivoa crtačkog i slikarskog predznanja svakog pojedinca. Polaznici stiču veštine koji im omogućavaju da kreiraju lična, savremena umetnička dela koja ispunjavaju standarde kvaliteta i profesionalne izrade koje su majstori slikarstva postavljali kroz istoriju umetnosti.Polaznicima pružamo najviši nivo obuke u crtanju i slikanju koristeći tradicionalne tehnike i metode renesansne, evropske i ruske akademije 18. i 19. veka, kao i savremene metode. U toku rada svaki polaznik će imati pomoć i asistenciju predavača, prema ličnim potrebama, znanju, veštinama i iskustvu polaznika. Slikanje se vrši na svakom času.


Sav materijal za rad je obezbeđen i uračunat u cenu. Atelje je opremljen sa više profesionalnih štafelaja, klupica, radnih površina pogodnih za slikanje i stolova sa elektromotorima kojima se podešava visina. Svaki polaznik ima na raspolaganju veliki izbor akrilnih ili uljanih boja kao i pigmenata, zavisno od tehnike i tehnologije rada. Veliki izbor različitih četkica za rad se podrazumeva. Atelje takođe poseduje sva neophodna tehnološka pomagala kao što su projektori, računari, table za precrtavanje. Atelje je opremljen svim sredstvima za rad vrhunskog kvaliteta. Polaznici imaju mogućnost korišćenja stručne literature, umetničkih monografija i kataloga. Uz stručno vođstvo iskusnih predavača, polaznici će maksimalno razviti svoj talenat i postići najbolje rezultate.

Časovi se održavaju: Subotom od 17 do 20h.

Časovi se održavaju: Subotom od 17 do 20h.

Cena kursa je 7.200 rsd

Kurs Realnog slikanja nema ograničenja u trajanju. Polaznici pohađaju kurs onoliko koliko smatraju da je njima neophodno i praktično nema kraja jer je uvek moguće usavršavanje. Kurs se uplaćuje u ciklusima od četri časa a svaki čas traje tri sata. Časovi se pohađaju jednom nedeljno u odabranom terminu a postoji mogućnost dolaska i dva puta nedeljno po ceni od 12.000 rsd, čime ostvarujete popust. Predviđeno je da se časovi iskoriste u periodu od trideset dana od trenutka uplaćivanja prvog termina.

Asset 1.jpg
Logo Art Centrala.png
bottom of page