top of page
Comic Book Characters

KURS STRIPA

Kurs Stripa podrazumeva izradu skica i crteža na papiru uz teoretski i praktični deo nastave. Strip je priča predstavljena nizom slika koje su praćene tekstualnim dijalogom i objašnjenjima. Polaznici će na kursu imati prilike da se upoznaju sa osnovama crtanja i celokupnim procesom izrade stripa. U tome će im pomagati jedan od najboljih strip predavača u Srbiji i Francuskoj Dražen Kovačević.


Predavač vas upoznaje sa osnovama stripskog zanata, anatomijom, perspektivom, proporcijama, prelomom strip table, veličinom, rasoredom, onomatopejom i svim onim što strip u osnovi sadrži.
Upoznajemo se sa materijalom za crtanje; olovkom, tušem, markerima, laviranjem, toniranjem...U toku rada svaki polaznik će imati pomoć i asistenciju prema svojim potrebama, veštinama i iskustvu.


Sav materijal za rad je obezbeđen i uračunat u cenu. Atelje je opremljen sa više profesionalnih štafelaja, klupica, radnih površina pogodnih za slikanje i stolova sa elektromotorima kojima se podešava visina. Svaki polaznik ima na raspolaganju veliki izbor akrilnih ili uljanih boja kao i pigmenata, zavisno od tehnike i tehnologije rada. Veliki izbor različitih četkica za rad se podrazumeva. Atelje takođe poseduje sva neophodna tehnološka pomagala kao što su projektori, računari, table za precrtavanje. Atelje je opremljen svim sredstvima za rad vrhunskog kvaliteta. Polaznici imaju mogućnost korišćenja stručne literature, umetničkih monografija i kataloga. Uz stručno vođstvo iskusnih predavača, polaznici će maksimalno razviti svoj talenat i postići najbolje rezultate.

Časovi se održavaju: Subotom od 17 do 20h.

Cena kursa je 7.600 rsd

Kurs stripa nema ograničenja u trajanju. Polaznici pohađaju kurs onoliko koliko smatraju da je njima neophodno i praktično nema kraja jer je uvek moguće usavršavanje. Kurs se uplaćuje u ciklusima od četri časa a svaki čas traje tri sata. Časovi se pohađaju jednom nedeljno u odabranom terminu i predviđeno je da se iskoriste u periodu od trideset dana od trenutka uplaćivanja prvog termina.

Asset 1.jpg
Logo Art Centrala.png
bottom of page